Saturday, April 11, 2015

Spordilembeline Suuder

42-aastane Olaf Suuder on spordifänn olnub juba lapsest saati. Kehalise hinne oli tal viis, kuigi sportvõimlemine oli tema kõige nõrgem külg. Uurisime lähemalt, mida Suuder spordist arvab.

Suuderi suhe spordiga on hea. "Ma liigutan ennast ikka iga päev mingil moel," kommenteeris ta alustuseks. Suuderil on komme osa võtta kõigist rahvaspordiüritustest, kuid seda alati tulemuse, mitte lihtsalt osa võtmise pärast. Igapäevaselt harrastab ta kõndimist ja jooksmist, aga parematel talvedel on ette tulnud ka Tartu Maratonil suusatamist. 


                                   56 kätekõverdust tuleb nagu võluväel!

Olaf Suuderi lemmikspordiala on aga kahtlemata autosport, millega ta on tegelenud 97. aastast. Tema sõnul paelub teda kõige rohkem selle ekstreemse ala emotsioon, kiirus, tehnika ja muidugi suured, ilusad ja võimsad autod. Samas rõhutas ta, et kõige tähtsam iga spordiala juures tema jaoks on ikkagi tulemus. 

Kogemustepagasisse sooviks ta lisada benji-hüppe Riia teletornist. "See on selline asi, milleks pole oskusi vaja, aga mis mõjub samas psüühikale ja stressi taluvusele väga hästi," sõnas ta. 



                           Käelihaseid saab treenida ka koduste vahenditega

Paar kuud tagasi sooritas ta Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe ühisprojekti «Mehed vormi» raames NATO poolt tunnustatud üldfüüsilised katsed, mille raames suutis ta kahe minuti jooksul teha 56 kätekõverdust ja 40 istessetõusu ning jooksis 3200m  ajaga 15 min ja 36 sek. Ehk üldarvestuses sai ta 86 punkti 100st!

Staarreporterid intrevjueerimas

Fotod: Krista Kaaver

No comments:

Post a Comment